“Ha az élet savanyú citromot ad, csináljon belőle limonádét!”
„Ha az élet naponta szagokkal zaklatja, szerezzen be egy hurokánt!”

 • Mi a HUROKÁN?

A HUROKÁN innovatív, forradalmi higiéniai eszköz, amely új korszakot indít el a toaletthigiéniában.

Kémiai szerek használata nélkül, különlegesen szagmentessé varázsolja a WC-t.

Úgy szellőztet a csatornába, hogy megakadályozza a kellemetlen szagok kiáramlását a WC-csészéből a légtérbe.

A HUROKÁN a „253/1997. (XII. 20.) Korm. Rendelet az országos településrendezési és építési követelményekrõl” értelmében szellőztető berendezésként is használható.

 • Hogyan működik a HUROKÁN?

A HUROKÁN közvetlenül a szagok keletkezésének forrásától, a WC-csészéből, az öblítő csövön keresztül szívja el a kellemetlen szagokat és a lebegő baktériumokat.

Ezáltal megakadályozza, hogy a szagok az adott légtérbe kerüljenek. Ennek eredményeképpen a légtér folyamatosan tiszta, egészséges és szagmentes marad.

 • Hova tűnnek el a szagok?

Közvetlenül a WC-csészéből elszívott szagok és lebegő baktériumok a szennyvízcsatornába kerülnek elvezetésre.

 • Csak új toalettek-be szerelhető be a HUROKÁN?

Nem csak az új toalettekbe szerelhető be a HUROKÁN, hanem a régi toalettek 96%-ába utólag is beszerelhető, ha az öblítőtartály a falon kívül van.

 • Falon belül is beszerelhető a HUROKÁN?

Igen, falon belül is beszerelhető, a Hurokán Elegant, falsík mögötti szagelszívó rendszer.

 • Mit tartalmaz a Hurokán Elegant, falsík mögötti szagelszívó rendszer?      

A Hurokán Elegant, falsík mögötti szagelszívó rendszer tartalmazza a Hurokán szagelszívót, az öblítőtartályt és minden idomot a szereléshez és rögzítéshez.

 • Mit kell még választani a Hurokán Elegant, falsík mögötti szagelszívó rendszerhez?      

Nyomólapot, amivel az öblítés indítható.

Hangszigetelő lapot, amit a WC-csésze és a csempe közé illeszteni, hogy ne törjenek el a rideg anyagok.

Mozgásérzékelőt, ami a Hurokán be és kikapcsolását végzi. Ez feltétele a jótállásnak, mert biztosítja a Hurokán kikapcsolását miután elhagyja a személy a helyiséget, ugyanis a Hurokán egy rövid üzemű berendezés

 • A HUROKÁN nyugalmi állapotában a szagok és a baktériumok visszajuthatnak a csatornából a helyiségbe?

Nem, a csatornából a helyiségbe a szagok és a baktériumok nem juthatnak vissza, mert a HUROKÁN nyugalmi állapotában a folyadéktartályos szelep zárva van, így a szagok és a baktériumok visszaáramlását megakadályozza.

 • Miért a szennyvízcsatornát használják a szagok elvezetésére?

A szellőztető kéményeken történő elvezetés esetén, a kémények falain lerakodott szerves anyagokon élő baktériumok, vírusok, gombaspórák a külső légnyomás hatására vissza kerülhetnek a helyiségbe és megbetegedéseket okozhatnak. (A visszacsapó szelepek nem zárnak tökéletesen)

A szennyvízcsatornába történő szagelvezetés kivitelezése egyszerű, ezért olcsóbb és a csatornából sem a szagok, sem a baktériumok – a vízzel záró szelepnek köszönhetően – nem kerülhetnek vissza a légtérbe.

 • Szellőztetést is biztosít?

Igen, működése alatt szellőztetést is biztosít. Természetesen a szellőztetéshez a helyiség nagyságát és a kikapcsolás késleltetésének az időtartamát összhangba kell hozni. (a mozgásérzékelő késleltetett kikapcsolása 3 és 10 perc között ajánlott)

 • Hogyan kell be, illetve ki kell kapcsolnom a Hurokánt?

A HUROKÁN működése automatikus. Amikor mozgást érzékel önállóan bekapcsol és a toalett használata közben is folyamatosan működik. A személy távozása után a helyiségből a HUROKÁN tovább folytatja a szellőztetést és az előre beállított késleltetési idő eltelte után automatikusan kikapcsol.  

 • A kikapcsolás késleltetése milyen határok között állítható?

A kikapcsolás késleltetése az utolsó észlelt mozgástól számított három perc és tíz perc közötti időtartamra állítható be.

 • Mennyi a HUROKÁN várható élettartama?

A HUROKÁN élettartama kb. 10.000 óra.

 • Miért van nekem szükségem a HUROKÁN-ra?

A mai modern és igényes világunkban, a törvény által védett találmányon alapuló HUROKÁN-nak köszönhetően, megnyílt a lehetőség, a kémiai szerektől mentes, a folyamatosan szagtalan és tiszta levegőjű, egészséges légterű toalett megvalósítására. A kellemes és egészséges környezethez Önnek és szeretteinek is joga van és igénye lehet.

 • Mennyi a HUROKÁN utólagos beszerelési ideje?

A hagyományos toalettek 96%-ába utólag is beszerelhető, ha az öblítőtartály a falon kívül van. A beszerelési idő átlagosan 2 – 3 óra. A Hurokán Elegant, falsík mögötti szagelszívó rendszer beszerelése kb. 10-15 perccel több, mint egy hagyományos falon belüli öblítőtartály beszerelése.

 • Milyen karbantartást igényel és milyen időközönként kell végezni?

A HUROKÁN magas műszaki színvonalának köszönhetően semmilyen karbantartást nem igényel.

 • A HUROKÁN – t csak lakásokba ajánlatos felszerelni?

Nem csak lakásokba ajánljuk, hanem minden olyan helyre, ahol WC van felszerelve, ahol az igényes, egészséges és kulturált emberi környezet, a baktériummentes légtér elvárható. Az iskoláinkban, munkahelyünkön, intézményeinkben, szálódáinkban, otthonunkban és mindenhol, ahol nem akarunk kellemetlenséget okozni másoknak és önmagunknak. 

 • Mennyi a szállítási határidő?

A szállítási határidő egyeztetés alapján tudható meg:

A Huro-Corp Kft közvetlenül értékesíti és megrendelés, valamint fizetés után házhoz küldi.

 • Mi történik a régi WC-csészével falon kívüli szerelés esetén?

A Hurokán Exterior szagelszívó felszerelése közben a régi WC-csészét leszerelik, majd a helyére visszaszerelik.

 • A mi fürdőszobánkon ablak van. Mit nyerünk, ha a HUROKÁN szagelszívót beszereltetjük?

A nyitott ablakon keresztül levegő áramlik be és ki a belső és külső légnyomáskülönbség függvényében. Amennyiben a helyiségben a légnyomás magasabb, a meleg levegő kifelé távozik, télen ezáltal energiaveszteséget okozva. Ezenkívül a kellemetlen szagok és lebegő baktériumok semlegesítése nagyon lassú, így az ott tartózkodók kénytelenek ezeket elviselni.

Ellenkező esetben, amikor a külső légnyomás magasabb, a huzat a kellemetlen szagokat és baktériumokat az előszobába és más helyiségekbe tereli, ezáltal a szellőztetés és a szagmentesség nem megoldott. Valószínű, hogy Önök is már tapasztaltak hasonlót kellemetlenséget.

A HUROKÁN innovatív megoldása ezen problémákat hatékonyan kezeli, mivel megakadályozza a WC-csészéből származó szagok és baktériumok kijutását a légtérbe, miközben biztosítja a megfelelő szellőzést. Ezzel a rendszerrel Önök és vendégeik egyaránt élvezhetik a tiszta és friss légtér előnyeit, miközben minimalizálják az energiaveszteséget és a kellemetlenségeket.

 • A HUROKÁN biztonságos?        

     Igen, a HUROKÁN biztonságos, a TÜV Rheiland által kibocsátott megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkezik. Kiskorú, felnőtt és idős emberek biztonságosan használhatják.

 • Zavaró hanghatás halható-e?

Lényegesen kisebb hanghatás hallható, mint egy hagyományos fali szellőztető ventilátor esetén, tehát nem zavaró. A hanghatás tompább, a WC-csésze típusától, az öblítő nyílás üregeinek a nagyságától függ.

 • Működéséhez milyen fogyóeszközökre és milyen időnként lesz szükségem? Ezek mennyibe kerülnek?

A HUROKÁN működéséhez teljes élettartama alatt nem lesz szüksége semmilyen fogyóeszközre, tehát a beszerzési áron kívül nem lesznek további költségei fogyóeszközökre.

 • Mennyi áramot fogyaszt?

A HUROKÁN teljesítménye 42 watt, fogyasztása közel, mint egy 50 wattos izzóé.

 • Mi történik áramszünet esetén?

A civilizált társadalom nem működik áram nélkül. A HUROKÁN sem. Az áramszünetben a WC rendeltetésszerűen használható, viszont a régi idők kellemetlen élményei idéződnek fel, amikor még a HUROKÁN nélkül kénytelenek voltunk elviselni a kémiai szerekkel keverten is zavaró szagokat, szagkoktélokat és betegségeket is okozható baktériumokat.

 • Milyen hatást idézhet elő a HUROKÁN?

Kulturált környezetet, egészséges és kellemes közérzetet idéz elő.

 • Miben különbözik a HUROKÁN a hagyományos szagelszívóktól?

A HUROKÁN közvetlenül a WC-csészéből szívja el a szagokat és a lebegő baktériumokat, így szagok és a lebegő baktériumokat nem kerülhetnek a környezetbe

A HUROKÁN a szagokat és a lebegő baktériumokat a szennyvízcsatornába vezeti és a vízzel záró szelep tökéletesen megakadályozza a szagok és a lebegő baktériumok visszaáramlását a légtérbe.

A hagyományos elszívók a szagokat a szellőztető kéménybe vezetik. A kémény falain lerakodott szerves anyagokon élő és ott lebegő baktériumok, gombaspórák, vírusok a légnyomás változások hatására vissza áramolhatnak a helyiségbe és megbetegedéseket okozhatnak.

Automatikusan működik és magas műszaki színvonalának köszönhetően karbantartást nem igényel.

 • Károsítja-e az egészséget?

Nem, épp ellenkezőleg a HUROKÁN megóvja szervezetünket az egészségtelen, káros – természetes és vegyi – szaganyagoktól, lebegő baktériumoktól.